onsdag 24. juli 2013

Bergen (og Bar)

Og der finner vi Forum Kino. Er altså tegnet av Ole Landmark, som har fått en bar oppkalt etter seg i sentrum. Jeg synes det strømlinjeformede skipet på toppen og på sidene er ganske ålreit.Bilde: Frode Inge Helland (cc).

Når vi snakker om bar. I bygget til Forum ligger det en bar. Den heter Bien, og skulle du ikke trodd det; inventaret er i nydelig Art Deco-stil.

3 kommentarer:

  1. Veldig bra blogg! KJenner igjen denne bygningen. Når jeg har kjørt forbi der, har jeg tenkt at det var snakk om funksjonalisme. Den øverste etasjen har et bredt vindusbånd som er vedig funkisk. Har tenkt at det var morsomt med den klassiske symmetrien og sentraliseringen - for den er jo ikke særlig funkis. Men nå ser jeg jo at det er Art Deco det er snakk om. Det stjerneformede utspringet over dørene er lækkert.

    SvarSlett
  2. En kikk på wikipediasiden til kinoen viser også til bygget som funksjonalisme. Vindusbåndet er ganske sexy, minner litt om f.eks. tårnet på Kalmarhuset i Bergen. Nå er det jo glidende overganger vi snakker om her, og blir mer overlapp mot funkis når vi kommer til Streamline Modern og Art Modern, som jeg skal ta for meg seinere.

    SvarSlett